lauantai 4. kesäkuuta 2011

Virkattu peitto (ohje)

Tämä virkattu peitto koostuu paloista ja tässä on ohje siihen. Ohjeen löysin englanninkieliseltä sivulta ja käänsin sen suomeksi. Jos haluat tarkemmin tutustua englanninkieliseen sivuun, pääset sinne täältä. Peiton kuvia löydät edellämainitulta sivulta.

Kjs: ketjusilmukka   ks: kiinteäsilmukka  p: pylväs   

Näistä paloista muodostuu peitto. Tässä ohjeessa opit tekemään tämän palan. Värit voit tietenkin päättää itse. Onnea peiton virkkaamiseen :--)
Tee ensin ''taikaympyrä'' kieputtamalla lenkki sormesi ympärille ja siihen yksi kjs. 

Virkkaa ympyrään 4 ks. Sulje sitten ympyrä piilosilmukalla.

Virkkaa 3kjs, sitten 11 pylvästä renkaaseen.

Sulje kerros kolmanteen ketjusilmukkaan piilosilmukalla ja vaihda väriä.

Virkkaa 3kjs, sitten pylväs samaan silmukkaan. Sitten 1kjs. Virkkaa seuraavaan silmukkaan: *2 pylvästä samaan silmukkaan, sitten 1kjs* toista tähtien väli niin kauan, kunnes kerros on loppu.

Vaihda väriä. Tee 2kjs.

Tee 2 pylvästä ed. kerroksen pylväsryhmien väliin. Sitten jatka näin: *1kjs, 3p* toista tähtien väli niin kauan, kunnes koko kerros on täynnä.

 Vaihda väriä. Virkkaa *3 kjs ja 1ks p-ryhmän väliseen ketjusilmukkaan*. (Kuvasta näet paremmin) toista tähtien väli kerroksen loppuun saakka. 


Virkkaa 3kjs, sitten 2p ensimmäiseen kjs-kaareen. Sitten 1kjs, ja 3p+3kjs+3p seuraavaan kaareen. Seuraavaan kaareen taas 1kjs, sitten 3p. Seuraavaan kaareen jälleen 1kjs, 3p,3kjs,3p. Joka toiseen siis edellämainittu, ja joka toiseen 3p. Muista aina yksi ketjusilmukka väliin! Toista tätä koko kerros loppuun. Virkkauksesta pitäisi tulla kuusikulmio.

Tässä on lopputulos. Peiton kokoamisvaiheessa yhdistä palat. Yhdistämisestä löydät lisää tietoa englanninkieliseltä sivustolta.

10 kommenttia:

 1. nätti on! tämä menee kokeiluun heti kun san keskeneräisen virkkaukseni valmiiksi.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että löytyy tällaisia ohjeita, että tyhmempikin ymmärtää ja pääsee työssä alkuun! Iso kiitos!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana! ♥
  Vois itekki kokeilla. Kiitti kun linkkasit ohjeen. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos♥
  Voisihan tuota kokeilla:)
  T. Alice40

  PS. Hienosti suomennettu!

  VastaaPoista
 5. Kun virkkasin näitä kuusikulmioita (käytin omaa ohjetta, mutta pääosin samanlainen se oli), palaset jäivät ns. kourulle. Tapahtuiko sinulle myös näin? Tuossa yhdessä kuvassasi (vihreän kerroksen aloittaminen) näyttää hieman siltä, kuin aloituksessasi tapahtuisi samalla tavalla.

  [Oma blogini: http://kasinluotua.blogspot.fi/]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, nyt kun aloin miettimään niin kyllä ne siinä kerroksen alussa meni aina vähän kourulle, mutta kyllä se kulmio siitä sitten tasoittui pikku hiljaa ja lopputululos oli tasainen ilman kouruja. Jäikö sinun valmiiseen kulmioosi kouruja? Voit myös kokeilla tehdä tällä ohjeella ja katsoa, muuttuuko työn jälki verrattuna omaan ohjeeseesi.

   Poista
  2. Ohjeet ovat muutoin identtiset, mutta 2 kerroksessa virkkasin itse 2 pylvästä yhteen samaan silmukkaan + 1 kjs. Kun sinä taas virkkasit 2 pylvästä samaan silmukkaan + 1 kjs. Kokeilin sinun versiollasi ja muutamalla omalla variaatiollani. Jostain syystä keskusta menee koveraksi joka tapauksessa. Ehkä se johtuu siitä, että käytän todella pientä koukkua (2,5), vaikka virkkaankin 7 veljestä. No, tärkkäyksessä sen luulisi sitten jo tasoittuvan! :)

   Poista
  3. Niin, voi olla että se johtuu langoista tai koukuista. Itse virkkasin koukulla 3,5.

   Poista
 6. Kiva kun laitat tänne myös ohjeita :)

  VastaaPoista